4
Faber
Splaiul Peneș Curcanul 4-5

Epretext este o galerie de design contemporan care își propune să aducă arta la întâlnire cu funcționalitatea în viața noastră de zi cu zi, având expoziții periodice, oferind consultanță dedicată pentru design de interior și focalizându-și atenția pe piese de interior în ediție limitată.

Expoziția Daydreaming

DESIGN


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
18.09.2020 - 16.10.2020
Artist(i):
Conștienți de tot ce am trăit în această perioadă, sub același cer - separat, dar, probabil, mereu împreună -, expoziția reprezintă invitația de a accepta frumosul din noi, purtați de curajul nebănuit de a ne lăsa în voia clipei de adormire ce ne leagănă în interiorul nostru, de a păși spre acel loc unde nu există limite, nu există imposibilul, nu există dezastre, cutremure: înăuntrul nostru. Daydream se conturează în jurul unei piese de bază: Daybed, lucrare creată de Radu Abraham într-o serie limitată, în colaborare cu 8 artiste femei care vorbesc diferit despre visare: Ana Adam, Ioana Sisea, Jesse Kase, Ioana Stanca, Oana Nastasache, Lea Rasovsky, Pusha Petrov, Jazmin Grinbaum. Lucrarea este un început. Ea este pragul de la care se deschid alte universuri de artist: lumea sculpturilor de bronz semnate Peter Jecza, atelierul Askia, atelierul Kenosis, Mormi, casa de ediții ArtEditions, ceramicile și tapiseria semnată Cosmin Florea, ceramicile semnate Sandra Berghianu, Victoria Finală, Tataie Studio, Studio Mud și Uau Ceramics. Permiteți-ne să vă adăpostim în frumosul creat de fiecare artist în parte. Zborului nostru din vis i-am dat aripile potrivite: hainele, bijuteriile sau pălăriile semnate de Ami Amalia, Crina Bulprich, Smaranda Almasan, Sole by Soledad Twombly, Lucian Rusu, Angela Ciobanu, DeCorina Hats.

BIOHAZARD

PROIECTIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
13.08.2020 - 30.10.2020

BIOHAZARD, organizat de META Spațiu, este un prim exercițiu expozițional, o activare a proiectului “Anthropocene. New Species”, care va avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Această primă parte structurată ca serie de intervenții artistice – expoziții capsulă, de scurtă durată, proiecții de filme, prezentări de artist și performance, funcționează ca introducere în tematica proiectului Anthropocene și anunță temele principale ale acestuia – în ceea ce privește raportarea la schimbările prin care trecem la nivel global, climateric și social dar și în ceea ce privește repoziționarea artistului, a curatorului și a instituției culturale la ceea ce înseamnă demers curatorial, artistic și expozițional. În același timp, acest prim capitol, cu titlu inspirat de perioada pe care o traversăm la toate nivelele, are o funcție de tampon, de tranziție între tema conștientizării pericolului pe care îl traversăm din punct de vedere climateric – care încă pare a pune probleme de acceptare, reacție și disponibilitate pentru schimbare atât la nivel individual cât și global – și cel al acceptării, a proiecției de dincolo de momentul inevitabil al transformării și al evoluției.