52
Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti
Str. Gina Patrichi nr.8 sector 1

0213170090

Institutul Maghiar din București are menirea de a promova arta contemporană maghiară în relație cu tendințele internaționale, prin realizarea de expoziții, concerte, proiecții de film, lecturi publice, spectacole de teatru și dans. Institutul pune la dispoziția cititorilor o bibliotecă cu peste 9000 de publicații și oferă cursuri de limba maghiară.

Confluenţe

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
24.09.2019 - 12.10.2019
Program
  • 19:00 - Deschidere
  • 19:00 - How do you take your art? Art reception event
  • 19:00 - DJ Karak & Brody
  • 03:00 - Inchidere
Curator(i):
Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București invită vizitatorii Nopții Albe a Galeriilor la expoziția Confluențe, un proiect care a luat naștere în 2017 din inițiativa Muzeului Județean Mureș printr-un open call către tinerii artiști din țară (între 20 și 40 de ani). În cadrul open call-ului au fost înscrise circa 250 de lucrări dintre care au fost expuse în Târgu Mureș 75 de lucrări (33 de artiști) selectate în urma unei jurizări. În București la Institutul Balassi – Institutul Maghiar vor ajunge o parte dintre aceste lucrări. Expun: András Tünde, Mircea Ciutu, Csóka Szilárd Zsolt, Francisca Dragomirescu, Fábián Emőke, Fülöp József, Gábor Barna-Róbert, Andreea Hoha, Izsák Előd, Claudia Ion, Kentelki Gábor, Kuti Botond, László Hajnalka, Makkai István, Máthé László, Andrada Timea Moldovan, Paul Moldovan, Monotremu & Daniel Dărăban, Nagy Andrea, Nagy Annamária, Nagy Attila, Vlad Șerban, Szabó Anna-Mária, Szabó András, Eduard-Andrei Simion, Struguraș-Fazakas Krisztina, Cătălin-Petru Tăvală, Alexandra Tudosia, Ungvári-Zrínyi Kata, Veress Gábor. Cum consumați opera (de artă)? Eveniment de receptare a artei cu Ungvári-Zrínyi Kata Ce se întâmplă de fapt în spațiul expozițional? Prin ce mijloace ne apropiem (de) opera de artă în procesul receptării? Vă invităm pe toți cei interesați la un eveniment de apreciere activă a artei. Vizitatorii vor avea șansa să experimenteze prin diferite moduri și procese de receptare - fiecare opțiune, în ciuda spiritului ludic, are potențialul să aprofundeze experiența artistică. Intrați la expoziția Confluențe în 11 octombrie seara și formulați întrebarea: Dvs. cum consumați arta? Noi vă luăm comenzile, iar varianta aleasă o puteți încerca chiar la fața locului. Vă așteptăm! (Ungvári-Zrínyi Kata) :::

Cum consumați opera (de artă)? Eveniment de receptare a artei

ARTA CONCEPTUALA


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
11.10.2019 - 12.10.2019
Program
  • 19:00 - Deschidere
  • 19:00 - DJ Karak & Brody
  • 03:00 - Inchidere
Ce se întâmplă de fapt în spațiul expozițional? Prin ce mijloace ne apropiem (de) opera de artă în procesul receptării? Vă invităm pe toți cei interesați la un eveniment de apreciere activă a artei. Vizitatorii vor avea șansa să experimenteze prin diferite moduri și procese de receptare - fiecare opțiune, în ciuda spiritului ludic, are potențialul să aprofundeze experiența artistică. Intrați la expoziția Confluențe în 11 octombrie seara și formulați întrebarea: Dvs. cum consumați arta? Noi vă luăm comenzile, iar varianta aleasă o puteți încerca chiar la fața locului. Vă așteptăm! (Ungvári-Zrínyi Kata) ::: Proiectul de receptare a artei "How do you take your art" a fost lansat în 2018 la Camera K'Arte, iar în februarie anului 2019 a fost adaptat pentru a lucra cu colecția MAGMA din Sfântu-Gheorghe. Proiectul crește și se transformă în continuu: la fiecare eveniment, la colecția de instrumente folosite în receptare sunt adăugate și instrumente noi, urmând sugestiile vizitatorilor de la evenimentele anterioare. De data aceasta, spațiul de receptare a artei ia forma unei intervenții în spațiul expoziției Confluențe.