14
Carol 53
Bd. Carol 53 sector 1

0757150915

Proiectul "Celula de arta" eludează spațiul clasic al galeriei, pentru a crea un dialog direct și nonconformist între obiectul de artă și privitor. Vine în sprijinul creației contemporane în ariile tematice ale artelor vizuale de nișă, ale artelor muzicale şi spectacolului viu. Incurajează dezvoltarea de noi forme de expresie artistică accesibila zilnic pentru publicul stradal. Cover Celula este un spatiu alternativ ce formeaza un dialog direct și nonconformist între video art și privitor. Un spatiu destinat panourilor publicitare devine un suport ideal instalatiilor video. CAROL 53 este un hub cultural independent, un mediu de liberă manifestare și expresie în domeniile creative și nu numai. CAROL 53 este un mediu deschis ce stimulează, încurajează și promovează inițiativa. Este totodată un spațiu apolitic. Dorim dezvoltarea unui cadru neutru în care părți convergente sau divergente ale societății să își poată confrunta și dezbate ideile, redefinirea proceselor de comunicare, precum și conturarea unor noi raporturi între generații, ocupații și interese în scopul dezvoltării orașului și culturii sale.

Povestea Inimii .Capitolul III. Cristian Scutaru

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
11.10.2019 - 31.10.2019
Program
  • 20:00 - Deschidere
  • 04:00 - Inchidere
Artist(i):
Galerist(i):

Povestea Inimii - Capitolul III - DRAGOSTEA Inima este primul organ care se formează și începe să funcționeze. Ea trebuie să înceapă să bată și să pompeze devreme pentru a furniza oxigen și substanțe nutritive organismului în curs de dezvoltare. Contracțiile coordonate ale celulelor musculare specializate din inimă, numite cardiomiocite, generează forța necesară pentru a pompa sângele. Fluxul de ioni de calciu în și din cardiomiocite declanșează bătăile inimi. „Povestea Inimii” este un jurnal de introspectie.Artistul urmareste starile si experientele personale transpuse prin filtrul inimii. Fiecarui capitol ii este atribuit o stare, o experienta puternica a inimii.

Evofly

PROIECTIE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
11.10.2019 - 12.10.2019
Program
  • 20:00 - Deschidere
  • 04:00 - Inchidere
Galerist(i):

EvoFly este o instalație interactivă de video art realizată de Alexandru-Călin Mihalache. Scopul instalației este să fie un joc video ușor de interacționat caruia fiecare trecător se poate alătura scanând un cod QR și lăsându-și amprenta pe instalație. Intri în joc ca o omidă și obiectivul este să colectezi minim 3 bucăți colorate, evoluând într-un fluture frumos.

Insula

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
11.10.2019 - 18.10.2019
Program
  • 19:00 - Deschidere
  • 20:00 - Bianca Sextet
  • 03:00 - Inchidere
Insula rămâne un spațiu al contrastelor și al marii opoziții dintre aici și acolo. Insula reprezintă un mediu în care individualitatea poate fi remarcată în contextul aparteneței la un grup în care unicitatea fiecăruia creează apropiere. Schimbarea permanentă a profilului Insulei, adaptarea și cizelarea fiecărui artist, manifestarea originalității într-un ocean de diversitate creează o artă ce redă crâmpeie din personalitatea locuitorilor ei. Punctul comun – ideea de Insulă și elementele surpriză care transformă diversitatea în unitate, dar și Insula ca punct de întâlnire între mai multe forme de expresie artistică ce combină artele vizuale cu muzica, transformă vechea casă Carol 53 într-o Insulă în care merită să ajungem.