4
A5 Studio Space
str.Piata Amzei 5

Studio A5 este un spațiu de creație care găzduiește temporar proiecte ale Asociației Ephemair ca Noaptea Albă a Galeriilor, Weekend-ul Galeriilor sau ART on DISPLAY alături de alte evenimente realizate în colaborare cu alți parteneri. Programul ARTonDISPLAY, inițiat și organizat de către Asociația Ephemair din 2014, reflectă în vitrinele unor spații neutilizate temporar sau amplasate în imobile cu un grad de risc ridicat pentru accesul public starea de fapt a artei contemporane românești, activând totodată spații urbane din București și atrăgând atenția asupra unei probleme încă nerezolvate legate de comfortul urban din acest oraș prin prezența intervențiilor si instalațiilor site specific.

Sașa Lazăr: A Longer Exposure

PICTURA


Tip eveniment
FOCUS NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 25.10.2020
Artist(i):

Sașa Lazăr este artistul invitat în acest an pentru a crea identitatea vizuală a Nopții Albe a Galeriilor. Ne bucurăm să prezentăm în spațiul A5 Studio expoziția „A Longer Exposure” care va fi deschisă publicului până la sfârșitul lunii octombrie.

„Titlul acestei expoziții compuse din trei piese este o referință la efectul fotografic pe care îl obții dacă expunerea e lungă. Astfel, expoziția este o analogie vizuală a ceea ce face mintea mea dacă stau prea mult pe un subiect sau pe o idee pe care vreau s-o desenez: experimentez contopirea ei cu ceva mai fluid, o schimbare sau o pierdere cu totul a sensului inițial.”

„Pare rezonabil să numim creația lui Alexandru Lazăr una personală, pentru că acesta este exact felul în care se resimt aceste imagini: au aura lucrărilor create în momente furate din corvoada zilnică, schițate cu grijă după orele de muncă. Dotate c-un umor negru și o ironie fină, par să ne vorbească în egală măsură despre futilitatea - și mirarea amuzată - a cotidianului și a banalului. Sub privirea lui Lazăr, relațiile devin exerciții de auto-amăgire; serviciul este egal unui act de abuz de sine patetic; sarcinile zilnice se transformă în sforțări sisifice. Totuși, această ariditate este temperată cu un umor mai mult ca necesar, care se infiltrează printre liniile clare, prin paleta reținută și geometria minimalistă care face creația lui Lazăr atât de ușor de recunoscut.” Tom Wilson

Accesul în spațiul A5 Studio Space la evenimentul „A Longer Exposure” se va face conform prevederilor legale transmise de către Ministerul Culturii prin Ordinul nr. 3.142 din 31 august 2020 pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

„A Longer Exposure” este un proiect special NAG 2020 | Noaptea Albă a Galeriilor produs de Asociația Ephemair împreună cu BRD Groupe Societe Generale alături de partenerul: Primăria Capitalei prin Centrul Cultural Expo Arte.