25
Galeria de arta contemporana si design Galateca
STR. C.A. ROSETTI NR. 2-4

Galateca este o galerie multidisciplinara de arta si design, un spatiu viu si modern, ce poarta semnatura arhitectului Radu Teaca, situata in inima orasului intr-o cladire istorica, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“. Povestea noastra incepe, de fapt, pe 6 decembrie 2012 cu vernisajul primei expozitii: Povesti in imagini. Am plecat la drum cu multe proiecte frumoase in minte si cu cateva intentii. Mai intai, sa fim deschisi si sa experimentam cat mai mult. Si apoi, sa cream un spatiu efervescent, in care sa aducem impreuna arta contemporana cu cea clasica si nu in ultimul rand, sa dezvoltam o platforma care sa permita intalnirea si colaborarea dintre artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare. La inceputul anului 2013 am lansat NeoGalateca, spatiu ce completeaza zona expozitionala si care a devenit in scurt timp o referinta pentru publicul roman si strain pasionat de cadouri de arta si design. Galateca a devenit in acest scurt timp o referinta, o pl

Plakat '60

INSTALATIE


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
30.09.2020 - 24.10.2020
Artist(i):
In vremea pandemiei provocată de virusul Coriolanus, Octavian Neculai propune Plakat '60, un experiment de gânduri exprimate prin desene; un prilej de a vedea cum poate arăta o expoziție unde o cameră video urmărește desenele expuse și detaliile lor.E dezvoltarea unei probleme a contactului între simțiri, amintiri, imagini refăcute si iubirea de aproapele nostru sau chiar față de noi înșine.Poveștile desenate sunt în mare parte desprinse din amintirile anilor... ”Instalatiile” realizate din desenele lui Octavian Neculai, decupate în sensul ideilor conținute în ele, găzduite la Galateca.

„Lights on!”. „Fellini’s 8 ½”

FOTOGRAFIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 07.11.2020
Artist(i):
Galateca găzduiește în perioada 2 octombrie - 7 noiembrie expoziția de fotografii inedite din colecția Maraldi, realizate de Paul Ronald pe platourile de filmare ale capodoperei regizorului italian. Organizată de Centro Cinema Città di Cesena, Regione Emilia Romagna, cu sprijinul Camerei de Comerț Italiană pentru România și Institutului Italian de Cultura din Bucuresti, expoziția ne dezvăluie momentele unice ce se petrec în spatele camerei de filmat, cu un Marcello Mastroianni seducător și îndrăzneața Claudia Cardinale în prim plan, alături de Fellini. Expoziția va fi vernisată vineri 2 octombrie, orele 19:30.

“2020= protectie= grija= refacere”

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 28.11.2020
Artist(i):
2020 este despre înțelegere, rezistență, regăsire și protecție.

INSIDE / OUTSIDE 3.0

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 02.11.2020

Galateca lansează din 2 octombrie a treia serie de vitrine de artă și design curatoriate. In prim plan artele performative. Astfel Design: So lemn | Cristina Curelea | Manifest Solemn Instalație:  Nadina Stoica | The story of a solitary lamp man Artist în focus: Vlad Eftenie | high Hopes în parteneriat cu Centrul Cultural Expo Arte artist invitat: Octavian Neculai Tronul (sultanului) convertit  Instalație video:  Andreea Medar și Mălina Ionescu | Viae ferrae Parteneri in focus: Cristina Milea | Upcycling-costume installations | in parteneriat cu Teatrelli Inside/Outside, conceptul expozițional lansat din 19 iunie, propune 5 spații de artă complementare pentru 5 dintre vitrinele galeriei Galateca, o declinare a proiectului #contactless creat în contextul condițiilor actuale de distanțare socială, adaptat și gândit până la finalul acestui an. Fiecare concept fiind dezvoltat în colaborare cu diferiți parteneri, precum Centrul Cultural Expo Arte și Teatrelli.

*invitați de excepție care vor dezbate pe tema actuală a apropierii și distanțării

* proiecția unei piese de teatru în colaborare cu Teatrelli