24
Galeria de arta contemporana si design Galateca
STR. C.A. ROSETTI NR. 2-4

Galateca este o galerie multidisciplinara de arta si design, un spatiu viu si modern, ce poarta semnatura arhitectului Radu Teaca, situata in inima orasului intr-o cladire istorica, Biblioteca Centrala Universitara „Carol I“. Povestea noastra incepe, de fapt, pe 6 decembrie 2012 cu vernisajul primei expozitii: Povesti in imagini. Am plecat la drum cu multe proiecte frumoase in minte si cu cateva intentii. Mai intai, sa fim deschisi si sa experimentam cat mai mult. Si apoi, sa cream un spatiu efervescent, in care sa aducem impreuna arta contemporana cu cea clasica si nu in ultimul rand, sa dezvoltam o platforma care sa permita intalnirea si colaborarea dintre artisti, designeri, arhitecti, curatori si oameni de comunicare. La inceputul anului 2013 am lansat NeoGalateca, spatiu ce completeaza zona expozitionala si care a devenit in scurt timp o referinta pentru publicul roman si strain pasionat de cadouri de arta si design. Galateca a devenit in acest scurt timp o referinta, o pl

THIS IS WHO WE ARE

GRAFICA


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
15.10.2021 - 30.10.2021
Trei artiste, Anca Boeriu, Raluca Ilaria Demetrescu și Mirela Traistaru,din generații diferite se desenează , se lasă citite, descoperite și înțelese în foarte personale forme de exprimare artistică. din generații diferite se desenează , se lasă citite, descoperite și înțelese în foarte personale forme de exprimare artistică.

3 expoziții: SINERGIE /// Inside/ Outside 2021 /// THIS IS WHO WE ARE

INSTALATIE


Tip eveniment
VERNISAJ la NAG
Perioada Expozitie
15.10.2021 - 13.11.2021

 

Expoziţia SINERGIE a grupului SIX T a fost găzduită în spațiul Galeriei Galateca în perioada 5-12 octombrie. Grupul SIX T format din artistele Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Mariana Grumăzescu Voicu, Maria Negreanu și Agatha Pricopescu are anul acesta douӑ artiste invitate Gabriela Caraman Coruţ și Nicoleta Bucșaru.

Expoziția a cuprins lucrӑri de artӑ realizate ȋn tehnici tradiţionale sau neconvenţionale specifice mediului textil contemporan, sau lucrӑri mix media.

Începând cu data de 13 noiembrie la Galeria Galateca sunt vernisate alte două expoziții THIS IS WHO WE ARE și Inside Outside – sustenabilitate.

THIS IS WHO WE ARE prezintă lucrări ale artistelor Anca Boeriu, Raluca Ilaria Demetrescu și Mirela Traistaru.

Inside Outside – sustenabilitate prezintă lucrări realizate de artistul Sergiu Chihaia și studenții de la UNArte pentru Crucea Roșie.

SINERGIE

DESIGN


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
05.10.2021 - 12.10.2021
Galateca găzduiește, ȋn perioada 5-12 octombrie 2021, expoziţia SINERGIE a grupului SIX T, ce cuprinde lucrӑri de artӑ realizate ȋn tehnici tradiţionale sau neconvenţionale specifice mediului textil contemporan, sau lucrӑri mix media. Gândit de la ȋnceput ca o structurӑ flexibilӑ, Grupul SIX T (Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Mariana Grumăzescu Voicu, Maria Negreanu și Agatha Pricopescu) are anul acesta douӑ artiste invitate Gabriela Caraman Coruţ și Nicoleta Bucșaru și continuă demersul ȋnceput anul trecut, bazându-se pe afinități, plăcerea de a crea, de a expune împreună, bucuria de a împărtăși din experiența acumulată, de a învăța unii de la alții. Expoziţia SINERGIE a grupului SIX T ( Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Mariana Grumăzescu Voicu, Maria Negreanu și Agatha Pricopescu) are anul acesta douӑ artiste invitate Gabriela Caraman Coruţ și Nicoleta Bucșaru, și cuprinde lucrӑri de artӑ realizate ȋn tehnici tradiţionale sau neconvenţionale specifice mediului textil contemporan, sau lucrӑri mix media.