Noaptea Albă a Galeriilor

noapteagaleriilor@gmail.com


Asociația Ephemair își propune să dezvolte proiecte culturale destinate promovării artei contemporane românești și internaționale, acțiuni care vizează creșterea vizibilității acesteia în rândul publicului larg.
Noaptea Albă a Galeriilor este un eveniment care reunește de cinsprezece ani în harta sa scena culturii contemporane din București. Odată cu ediția aniversară din 2016, NAG a fost extins la nivel național. 

 

Noaptea Albă a Galeriilor #15: offline în 10 orașe, online în București 

 

 

Începând cu data de 13 noiembrie, ora 13:00, ediția NAG#15 București poate fi vizionată în premieră exclusiv online pe www.noapteagaleriilor.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului. https://www.facebook.com/noapteagaleriilor

Evenimentul online NAG#15 București a documentat video expozițiile și evenimentele prezentate în galerii realizând un periplu cultural documentar prin 46 de spații din scena bucureșteană de artă contemporană. Pentru programul actualizat al galeriilor și spațiilor prezentate în această ediție documentară vă rugăm să accesați link-urile menționate în pagina fiecărui proiect pe site-ul noapteagaleriilor.ro.


Pe fondul creșterii ratei de infectare COVID-19 în orașul București, evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG programat pentru weekendul 15-16-17 octombrie nu a mai avut loc în format offline în capitală și a fost reprogramat în format online pentru data de 13 noiembrie. La nivel național, Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG s-a desfășurat în intervalul 15-16-17 octombrie în orașele Arad, Câmpulung Muscel, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Mediaș, Timișoara, Târgu Mureș, Reșița și Sibiu. 

Intervalul orar al evenimentului din orașele menționate a fost adaptat în fiecare oraș în parte în funcție de prevederile oficiale existente la nivel local. 

 

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG București și proiectele speciale NAG#15 CADAVRE EXQUIS NAG#15  și OUTSIDE HISTORIES #3 incluse în acest program sunt co-finanțate de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul Programului București – Oraş deschis 2021. 

 

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de

finanțare ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro

#cofinanțatdeARCUB

 

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG Național și proiectul NAG special kimæra este un proiect co-finanțat de Fundația9.


 

ECHIPA NAG național

Inițiator proiect și președintele Asociației Ephemair: Suzana Dan

Manager NAG 2021: Adra Voinescu

Manager financiar NAG 2021: Raluca Paraschiv

Dezvoltare platformă NAG online: Șerban Jipa

PR/ parteneriate media/ comunicare: Karin Budrugeac

Grafic design print și promoționale: Ana Blidaru

Producător proiecte focus NAG: Asociația Ephemair

 

Website 

Design și coordonare: Șerban Jipa

Programare website: Cătălin Șerban

 

foto / video documentare NAG București


Documentare video: Creative Broadcast / Black Horse Mansion

Documentare foto: Claudiu Popescu

 

PARTENERI ORGANIZATORI LOCALI 

ARAD

Grupul pentru Management și Mediere Culturală

Cătălin Lazurca

 

CLUJ NAPOCA
Centrul Cultural Clujean CCC 

Corina Bucea

 

TÂRGU MUREȘ
Asociația K-Arte
Eliodor Moldovan

 

TIMIȘOARA
Fundatia Art Encounters & Asociatia Contrasens
Georgia Tidorescu & Dana Sarmes

 

SIBIU
Dan Raul Pintea

 

MEDIAȘ

Horațiu Oltean

CRAIOVA
Uniunea Artistilor Plastici din Romania, filiala Craiova 
Ioana Fluerașu

 

REȘIȚA
Muzeul Cineastului Amator
Andrei Balbarau

 

CÂMPULUNG MUSCEL

Szabo Zelmira

 

DEVA

Andreea Poenar

 


Noaptea Albă a Galeriilor este marca verbală înregistrată în România, clasele NISA 35 si 41; astfel orice utilizare integrală sau parțială a mărcii fără acordul scris al titularului va intra sub incidența Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice și a Legii nr. 11/1991 prvind combaterea concurenței neloiale, modificată ulterior prin Legea nr. 21/1996 și Legea nr. 298 /2001.
Organizatorul NAG național și organizatorii locali din orașele participante la acest eveniment își rezervă dreptul să selecteze proiectele înscrise pentru fiecare ediție NAG.
Noaptea Albă a Galeriilor nu are un caracter comercial și rugăm pe această cale toți participanții să respecte această cerință. Noaptea Albă a Galeriilor promovează cultura contemporană într-o structură de eveniment care nu are nicio legătură cu comerțul de artă, Noaptea Albă a Galeriilor dorește dezvoltarea unui dialog dintre public și scena culturală din România.
Drepturile asupra textelor și imaginilor prezente în website-ul www.noapteagaleriilor.ro aparțin participanților pentru proiectul lor înscris în programul NAG și Asociației Ephemair pentru conținutul programului general și al proiectelor special produse pentru acest eveniment, cu rugămintea expresă ca orice citare și/sau reproducere a acestora să precizeze sursa noapteagaleriilor.ro.
Pentru proiectele și evenimentele punctuale organizate de spațiile participante, organizatorii NAG nu își asumă responsabilitatea pentru orice nereguli care ar intra sub incidența legilor în vigoare.

Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu prevederile legale transmise de către autoritățile guvernamentale și locale privind siguranța sanitară și măsurile de prevenție COVID-19 recomandate pentru desfășurarea evenimentelor culturale. Participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor/ NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.