PROIECTELE SPECIALE NAG2021
1
Proiect special NAG#15: kimæra

Ediția aniversară NAG#15 București va fi reprogramată pentru data de 13 noiembrie în format online. Cele peste 60 de spații înscrise pentru programul offline NAG București vor fi prezentate pe platforma noapteagaleriilor.ro în perioada imediat următoare, urmând ca organizatorul NAG, Asociația Ephemair să producă documentarea proiectelor prezentate în aceste spații. Locațiile înscrise în programul NAG își vor continua activitatea publică în această perioadă, în intervalul orar precizat de fiecare, evenimentul NAG prezentând publicului exclusiv prin conținutul online programul acestora. Aceste măsuri sunt gândite pentru a proteja publicul și participanții pe fondul situației pandemiei COVID din București.

Pentru ediția aniversară NAG#15 două proiecte offline urmau să fie prezentate publicului cu susținerea financiară a Primăriei Municipiului București și a Centrului de Proiecte Culturale ARCUB prin sesiunea de finanțare ORAȘ DESCHIS 2021.

Proiectul CADAVRE EXQUIS NAG#15 a invitat toți artiștii care au contribuit la realizarea identității vizuale a NAG în cele cinsprezece ediții să participe la un proiect vizual colaborativ care va fi prezentat în forma unei instalații în spațiul A5 Studio Space.

CADAVRE EXQUIS NAG#15 va fi prezentat public în varianta online la data de 13 noiembrie pe platforma noapteagaleriilor.ro

 

Proiectul OUTSIDE HISTORIES #3 realizat la Rezidența BRD Scena9 va încheia seria de intervenții murale în grădina acestui centru de cultură contemporană. Proiectul are ca sursă de inspirație istoriile suprapuse realizate pe zidurile care delimitează spațiul exterior al Rezidenței și invită artiștii să folosească structura/ palimpsest pentru a adapta vizual în mod firesc noua funcție a acestui spațiu.

CADAVRE OUTSIDE HISTORIES #3 va fi prezentat public în varianta online la data de 13 noiembrie pe platforma noapteagaleriilor.ro și ulterior va putea fi vizitat în spațiul Rezidenței BRD Scena9.

Proiectul kimæra creează o conexiune cu orașul Arad fiind de altfel singurul proiect special NAG care va fi prezentat în format offline în cadrul evenimentului NAG Național în weekendul 15-16-17 octombrie.

Ediția aniversară NAG#15 celebrează 51 de ani de activitate ai grupului de artă experimentală kinema ikon din Arad cu proiectul special NAG#15 - expoziția kimæra, o metainstalație interactivă colectivă a artiștilor gH, Bogdanator, Alex Halka și reVoltaire, care va avea loc între 15.10 și 01.11.2021 la Muzeul de Artă Arad, în cadrul MAFA8 - Media Art Festival Arad și între 26.11 și 23.01.2022 la Rezidența BRD Scena9 din București. Expoziția de la Arad prezintă cele 4 elemente ale instalației kimæra, inserate în spațiul din cadrul MAFA8. Utilizând materiale, mijloace de realizare și medii diferite, cei 4 artiști au creat moduli autonomi ca formă și conținut, aceștia vor fi interconectați în forma kimærei odată cu relocarea în spațiul Rezidenței BRD Scena9. 

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul de Artă Arad în cadrul Nopții Albe a Galeriilor Arad și MAFA8 Media Art festival Arad, vineri, 15 octombrie, de la ora 19:00 și va fi itinerată la București în spațiul Rezidența BRD Scena9 la sfârșitul lunii noiembrie începând cu 26 noiembrie.

Link event facebook

tps://www.facebook.com/events/609318253411049/

 

 

1
Muzeul de Artă Arad / kinema ikon

Proiect special NAG#15: kimæra

INSTALATIE


Tip eveniment
FOCUS NAG
Perioada Expozitie
15.10.2021 - 01.11.2021

„kimæra este o metainstalație interactivă care combină old media cu internetul lucrurilor, cu realitatea augmentată, cu printul 3D, cu sunetul generat de inteligența artificială, cu levitația unui automaton îmblănit învăluit în miros de zahăr ars. kimæra sau cum arată haosul privit de la o distanță confortabilă.”

 

Ediția aniversară NAG#15 celebrează 51 de ani de activitate ai grupului de artă experimentală kinema ikon din Arad cu proiectul special NAG#15 - expoziția kimæra. Expoziția de la Arad prezintă cele 4 elemente din instalația kimæra inserate în spațiul de prezentare al lucrărilor din cadrul MAFA8. Utilizând materiale, mijloace de realizare și medii diferite, cei 4 artiști au creat moduli autonomi ca formă și conținut, o dată cu relocarea în spațiul Rezidenței BRD Scena9 aceștia vor fi interconectați în forma kimærei. Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul de Artă Arad în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor și a Media Art Festival Arad – MAFA8 2021 și va fi itinerată la București în spațiul Rezidența BRD Scena9 la sfârșitul lunii noiembrie.

 

kinema ikon este cel mai vechi grup activ de artă experimentală din România. Fondat în 1970 ca atelier multimedia la Școala de Artă din Arad, este găzduit în prezent de Complexul Muzeal din Arad. Cei peste cincizeci de ani de existență sunt rezultatul unui echilibru optim între proiectele participative, colaborative sau de grup și lucrările individuale. Ceva între satisfacția creației colective și satisfacția egoismului auctorial. Prin urmare, marca stilistică a kinema ikon apare din abordarea interdisciplinară a unui anumit mediu (film, video, hipermedia) cu instrumentele specifice diferitelor domenii în care sunt activi membrii săi (artiști, scriitori, arhitecți, fotografi, muzicieni, programatori, etc.)

Proiectul special NAG#15: kimæra este produs de kinema ikon împreună cu Asociația Ephemair și este co-finanțat de Fundația9.