28
Galeria Cabinet
Șoseaua Nicolae Titulescu

Galerie de artă Curatoriere arte vizuale Cercuri de psihoterapie și scriere creativă

Biografia Cuplurilor de Artiști Ateliere intersecționale de Istoria artei și Terapie Integrativă

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
04.10.2024 - 04.10.2024
Curator(i):
Galerist(i):

De la îndrăgostire la dezîndrăgostire În cadrul proiectului „Biografia cuplurilor de artiști • Co-creație și identitate” lansăm o abordare interdisciplinară care îmbină istoria artei cu terapia integrativă pentru a îi ajuta pe participanți să exploreze ideea de cuplu dintr-o dublă perspectivă: cea a istoriei artei și cea a psihoterapiei. Biografiile cuplurilor de artiști pot fi un model de structurare și armonizare a energiilor în relația noastră cu partenera sau partenerul. Dezvoltarea noastră fundamentală pornește din relația de fuziune cu prima persoană de atașament, și se continuă cu diferențierea de aceasta, un proces progresiv care conduce la maturizarea sinelui. Relația de cuplu ne oglindește inconștient acest proces de maturizare. Obiectivul acestui atelier este să înțelegem împreună procesele ce construiesc sau deconstruiesc o relație de cuplu, folosind estetica și istoria artei. Nu ne propunem să aducem cuplurile la masa discuției, ci invităm orice persoană care vrea să își schimbe perspectiva asupra relațiilor, fie că se gândește la o situație concretă, fie la una ideală. Evenimentul se va desfășura în cadrul a două ateliere, parte a programului special Noaptea Albă a Galeriilor, fiecare având o durată de 3 ore, cu număr de locuri limitat. Înscrierea se face pe baza rezervării , aici https://docs.google.com/forms/d/16Af1BUrvp71Fnj_srzHcZhN_uTfNHHH-LQ-6AUYJu8E/edit ÎNDRĂGOSTIREA Vineri, 4 octombrie, de la ora 18:00 lucrăm la ce înseamnă îndrăgostirea în relația de cuplu. „Biografia cuplurilor de artiști • Co-creație și identitate” este un proiect implementat de Asociația ARCHÉ, în parteneriat cu Forumul Artelor Vizuale, Asociația D3M, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității din București, Facultatea de Istorie și Filosofie din Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și Centrul Ceh București, cu sprijinul H'art Gallery, ArteVezi/Te vezi prin artă, Propagarta, thereart.ro și couplesbiography.com. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Biografia Cuplurilor de Artiști Ateliere intersecționale de Istoria artei și Terapie Integrativă

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
05.10.2024 - 05.10.2024
Curator(i):
Galerist(i):

De la îndrăgostire la dezîndrăgostire În cadrul proiectului „Biografia cuplurilor de artiști • Co-creație și identitate” lansăm o abordare interdisciplinară care îmbină istoria artei cu terapia integrativă pentru a îi ajuta pe participanți să exploreze ideea de cuplu dintr-o dublă perspectivă: cea a istoriei artei și cea a psihoterapiei. Biografiile cuplurilor de artiști pot fi un model de structurare și armonizare a energiilor în relația noastră cu partenera sau partenerul. Dezvoltarea noastră fundamentală pornește din relația de fuziune cu prima persoană de atașament, și se continuă cu diferențierea de aceasta, un proces progresiv care conduce la maturizarea sinelui. Relația de cuplu ne oglindește inconștient acest proces de maturizare. Obiectivul acestui atelier este să înțelegem împreună procesele ce construiesc sau deconstruiesc o relație de cuplu, folosind estetica și istoria artei. Nu ne propunem să aducem cuplurile la masa discuției, ci invităm orice persoană care vrea să își schimbe perspectiva asupra relațiilor, fie că se gândește la o situație concretă, fie la una ideală. Evenimentul se va desfășura în cadrul a două ateliere, parte a programului special Noaptea Albă a Galeriilor, fiecare având o durată de 3 ore, cu număr de locuri limitat. Înscrierea se face pe baza rezervării aici: https://docs.google.com/forms/d/16Af1BUrvp71Fnj_srzHcZhN_uTfNHHH-LQ-6AUYJu8E/edit DEZÎNDRĂGOSTIREA Sâmbătă, 5 octombrie de la ora 11:00 lucrăm la ce înseamnă dezindragostirea în relația de cuplu. „Biografia cuplurilor de artiști • Co-creație și identitate” este un proiect implementat de Asociația ARCHÉ, în parteneriat cu Forumul Artelor Vizuale, Asociația D3M, Centrul de Excelență în Studiul Imaginii al Universității din București, Facultatea de Istorie și Filosofie din Universitatea Babeș-Bolyai, Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov și Centrul Ceh București, cu sprijinul H'art Gallery, ArteVezi/Te vezi prin artă, Propagarta, thereart.ro și couplesbiography.com. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Viața e Frumoasă

GRAFICA


Tip eveniment
DESCHIS si la NAG
Perioada Expozitie
04.10.2024 - 06.10.2024
Artist(i):
Curator(i):
Galerist(i):
Expoziția „Viața e frumoasă” continuă. Afirmația „viața e frumoasă” face cu atât mai delectabilă experiența privirii publicului „din afară” a afectului graficianului Matei Udriște, cu cât „enormitatea” acestei afirmații contrastează subtil cu atmosfera Galeriei Cabinet, unde clienții cabinetelor de psihoterapie vin să se întrebe câteodată despre contrariul acestei idei. Afectul artistului este cât se poate de sincer, oferit dintr-o aparent neplauzibilă și bizară virginitate morală, dublată de o bine conturată sensibilitate artistică. Ideea că viața merită trăită am constatat-o la finalul tururilor ghidate venind și dinspre vizitatori. Deși am curatoriat această expoziție și am participat la câteva întâlniri în atmosfera ei, încă sunt puternic marcat de unele dintre derivatele ei posibile: ironic-nostalgică, catastrofal-hipsterească, serios-transgresivă, ludic-tragică, matur-juvenilă. Cei care au vizitat sau achiziționat lucrari ale artistului au putut și pot re/trăi frumoase plimbări cu scuterul, cu motocicleta, cu o mașină sport, se pot vedea pe sine într-un cadru lung, de film sau pot asista la scufundarea lentă a unui scaun din plastic pe o plajă în care au ajuns rătăcind un drum. Obiectele sunt martorii de bord ai călătoriei. Obiectele ne înoțesc ca să ne arate perisabilitatea și inutilul. Inutilitatea utilului. Și utilitatea inutilului. Un magnetofon, un telefon mobil Nokia (dintre primele modele) ne readuc în memorie viața în care e posibil să le fi întâlnit sau cea în care părinții noștri să le fi întâlnit, pentru că noi încă nu ne-am născut. Sau poate că ne-am născut, dar nu am făcut ceea ce trebuia să facem, să putem să vedem altfel aceste obiecte. Am ajunge la întrebarea clară „Ai sta cu mine într-u tub RMN?”. Dacă da, de ce? Și cum? În fine, nu obiectele, plantele, animalale, peisajele, portretele încadrabile într-o atmosferă de contracultură gaming-graffiti-cyberpunk-tatoo, presărate cu propoziții-titlu interesează cu adevărat, ci forma de discontinuitate - oprirea în imagine/în timp. Pentru ca acestă oprire să aibă loc într-un mod optim este necesar contacul cu arta. Iar pentru aceasta vă invităm din nou la o întâlnire în galeria noastră, Cabinet.