DESPRE

Noaptea Albă a Galeriilor / NAG este un eveniment organizat de Asociația Ephemair. Prima ediție a NAG a avut loc în 2007 fiind după Noaptea Muzeelor al doilea eveniment cultural desfășurat pe durata unei nopți din România.
În ultimii 5 ani, Noaptea Albă a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane și a tinerilor artiști.
Multitudinea de evenimente, expoziții, performance-uri, muzica contemporană, teatru, diversitatea spațiilor în rîndul cărora regăsim galerii cu un portofoliu important de artiști români, galerii aflate la primele evenimente, spații alternative,  instituții care pentru o noapte devin galerii de artă, ateliere sau intervenții ale artiștilor în spațiul urban, toate acestea formează harta NAG.
Creșterea interesului față de acest eveniment este demonstrată atît de numărul de public in creștere cît și de numărul de participanți tot mai numeros în programul NAG.
Prima ediție din 2007 a implicat participarea a 12 galerii din București. În 2008, a 2 a ediție a reunit 14 de locații. A 3 a ediție din 2009 a dublat acest număr -28 de locații. 2010 - a 4 a ediție – 40 de locații. În a 5 a ediție am extins acest eveniment și în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural din România cu o dezvoltare spectaculoasă, oraș unde am reunit pentru această primă ediție locală 12 locații pe harta NAG.
Revenind în București, 54 de galerii și spații alternative vă așteaptă să petreceți o noapte de neuitat parcurgînd traseul hărții NAG#5 din 10 iunie.
Edițiile viitoare ale NAG dorim să implice în acest eveniment și alte orase din România pentru a ajuta la promovarea artei contemporane și a tinerilor artiști români.
Asociația Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promovează arta contemporană românească și internațională. De asemenea Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de tineri cărora încercăm să le facilităm accesul la cultura generației din care fac parte prin organizarea de evenimente culturale.


ECHIPA NAG#5

Suzana Dan / manager NAG
Șerban Jipa / producător NAG
Sorina Vazelina / identitate vizuală NAG#5
Andrei Nastasa / web development
Lidia Neagu, Cosmin Țapu / PR
Valentina Iancu / voluntari

mulțumiri: Andreea Vasile, Raluca Andreescu, Alina Iordache, Silvia Rogozea, Dan Pleșa, ROKOLECTIV, Electric Brother, Damian Oancea

contact:
contact AT noapteagaleriilor.ro