Calea Unirii
0251412617
uapcraiova@gmail.com
Uniunea Artiștilor Plastici din România (U.A.P.R.) își subordonează întreaga activitate principiului libertății de exprimare, a egalității în drepturi a membrilor săi, precum și promovării și apărării personalității creatoare a artiștilor plastici, în folosul individului și al societății. Filiala CRAIOVA a Uniunii Artiștilor Plastici din România are ca scop principal să sprijine, să exercite și să apere interesele profesionale ale membrilor săi, să organizeze expoziții, saloane, galerii de artă, tabere de creație, să asigure dezvoltarea bazei materiale, organizarea de activități economice conexe, să sprijine acțiunile și activitatea de debut a tinerilor creatori, să elaboreze și să participe la realizarea unor proiecte de interes public, să sprijine material, administrativ și juridic pe membrii săi, în satisfacerea intereselor lor profesionale și a unor nevoi sociale, născute din calitatea de membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Filiala CRAIOVA a Uniunii Artiștilor Plastici din România promovează și susține nediscriminatoriu toate genurile de arte vizuale şi toate categoriile de artiști, indiferent de vârstă, sex, naționalitate, etnie sau confesiune, având 80 membri implicați direct în viața culturală și educaţională a Craiovei și județului Dolj.

Fapte şi destin. Clandestin

ARTE PLASTICE
Program:
19:00 - 01:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/01/2017 - 10/20/2017

Expoziţia Fapte şi destin. Clandestin,invită publicul craiovean să ia contact cu cele mai noi abordări ale generaţiei contemporane de artiști, să aprecieze deci faptele artiştilor care nu şi-au abandonat destinul creator şi care, mai mult, îşi apără, orgolios, statutul de clan; unul care împărtăşeşte aceeaşi limbă,aceeaşi dialectică, dar o exprimă în cele mai inedite forme de manifestare a esteticului. Prin urmare, este vorba despre o împărtăşire a celor mai profunde resorturi creatoare, a emoţiilor, a viziunilor, a gândurilor tainice, ascunse, clandestine, care se destăinuie publicului, spre a fi asimilate drept metafore ale sinelui creator.

Art-bazar

STREET ART
Program:
19:00 - 01:00
Tip eveniment:
DESCHIS si la NAG
Perioada expozitie:
10/06/2017 - 10/07/2017

Expoziţia Art-bazar, ce reuneşte pictori de peisaje ale Craiovei, îşi propune scoaterea artei în stradă, folosindu-se de piaţă drept cadru de expunere a lucrărilor. Publicul craiovean este invitat la o plimbare reconfortantă pe strada pietonală Lipscani, fiind însoţiţi la fiecare pas de compoziţii ale peisagiştilor craioveni, ce şi-au făcut din reprezentarea artistică a oraşului o profesiune de credinţă.

© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR