Adela Muntean
Sibiu, Romania
Adrian Luca
Sibiu, Romania
Alexandru Bunescu
Sibiu, Romania
Alexandru Cinean
Sibiu, Romania
Ana Postolachi
Bălţi, Moldova, Republic of
Ana Postolachi are 19 ani și este din orașul Bălți, Republica Moldova. La 16 ani a venit în Sibiu pentru a-și continua studiile la Liceul de Artă. Ea va expune în Turnul Sfatului lucrări realizate în timpul liceului.
Călin Baciu
Sibiu, Romania
Casandra Vidrighin
Sibiu, Romania
În 2003 a absolvit Facultatea de Arte Vizuale Oradea, departamentul sculptură. A lucrat în cadrul Muzeului Național Brukenthal, specializânduse în restaurarea pietrei. A dezvoltat proiecte de educație muzeală pentru elevii de liceu, realizând astfel mai multe expoziții în cadrul muzeului. Inspirată de obiectele și aparaturile casate din muzeu, dezvoltă un proiect conceptual personal pe plan artistic “Vânătoarea de gunoaie”convinsă fiind că nimic nu o să dispară, că totul se reinventează. Drept urmare, proiectele sale artistice au la bază în mare parte obiecte găsite, colecționate, primite, care au o valoare emotional estetică. Ele rămân iremediabil ancorate în sfera socialului și pot fi caracterizate ca făcând parte dintr-un acționalism, o analiză a vieții sociale și umane. Pe lângă acționalism au la bază o dinamică și o forfotă interioară.
Catalin Precup
Bucuresti, Romania
Dan Perjovschi
, Romania
Daniela Bădilă
Sibiu, Romania
Diana Morar-Oancea
Bistrița, Romania
Eugen Dornescu
Sibiu, Romania
Ilie Mitrea
Sibiu, Romania
ss
Ioan Cândea
Sibiu, Romania
Ioan Muntean
Sibiu, Romania
nimic
Ion Tămâian
Sibiu, Romania
Laura Coltofean
Sibiu, Romania
Laurenţiu Moldovan
Sibiu, Romania
Lavinia Creţu
Sibiu, Romania
este licenţiată a Universităţii de Arte Vizuale şi Design, Cluj Napoca, secţia grafică. În 2005 beneficiază de Bursa Socrates-Erasmus la Universitatea de Arte şi Design din Atena. În 2009 a absolvit masteratul la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Este membru co fondator al două grupuri artistice: Piedică-n talpă în 2010 şi Nos|tru în 2016. Desenul este pentru artistă mediul principal de expresie, abordează însă si pictura. colajul, instalaţia şi arta urbană. Intre expozitiile avute menţionăm: 2006/ Conjuncturi si permanente, Sala Fedes Institutul Irecson, Bucuresti; 2007/ The Art of Culture, Sibiu; 2009/ Formă şi dialog. Raku 25 Gallery, Sângeorz-Băi; 2009/ Familia cuboid, Căminul artei, Bucureşti; 2010/ Lipsüs, Raku 25 Gallery, Sângeorz-Băi; 2013/ L'Art de Roumanie, Atelierul Irinei Irimescu, Sisteron, Franta; 2016/ Spatiu in tranzitie”, Weltkultur, Sibiu Participă la multiple festivaluri, targuri şi rezidente. printre care: 2007/ The art of culture, Simpozion international de Arta contemporana, Sibiu; 2008/ Balchik Art camp, Bulgaria; 2010/ Festivalul de Arta contemporana Kulturkarawane, Regionale 10, Austria; 2011/ Festivalul Ars et sequentia, Mönchenholzhausen, Germania; 2011/ European music and art festival, Mazieres de Touraine, Franţa. 2015/ International Street Art Festival, Sibiu, 2016/ Art Safari Bucuresti Locuieste si lucreaza in Sibiu. “Felul in care percepem fizic, logic, intuitiv tot ceea ce ne inconjoara le am urmarit de-a lungul mai multor proiecte. Elementele care ne compun, contribuie la formarea lumilor, a noastra ca indivizi, la formarea unui context care sa influenteze un anume comportament si evolutie ridica atatea intrebari. Gandurile si lucrarile imi sunt impartite intre cosmogonii traditionale, hidrografia edenica, lumina in stare de unda si particula, bioluminiscenta corpurilor, starea de echilibru intr-un context dinamic, ritualuri sociale sau reflectii asupra timpului, spatiului si memoria colectiva.”
Marcela Froman Sandu
Sibiu, Romania
Marius Strătilă
Sibiu, Romania
Mihai Pâslariu
, Romania
Mircea Ignat
Sibiu, Romania
Pavala Sergiu
Sibiu, Romania
Pavala Sergiu
Sibiu, Romania
Popa Andrei
Sibiu, Romania
Raluca Elena Cosareanu
Sibiu, Romania
Ştefan Radu Creţu
Sibiu, Romania
Nascut in Campina Lucreaza si locuieste in Sibiu, Romania. 2006 Licentiat la Universitatea de Arte Vizuale si Design. Cluj Napoca, sectia ceramica 2005 Bursa Socrates Erasmus, Academia de Arte plastice Wroclaw, Poland 2008 Absolvent master la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti, sectia sculptura 2013-2016 Doctorand la Universitatea Nationala de Arta, Bucuresti Intre expozitiile sale recente mentionam 2015/“Epoca de piatra a tehnologiei emotionale”, Calina Gallery, Timisoara (personala); 2014/“Transformation”, Muzeul Beelden aan Zee“, Haga, Olanda (grup); 2014/“Sensus Propero”, 418 Contemporary Art Gallery, Bucuresti (personala); 2012,2013,2014/“Workshop at the Danube IV, V, VI”, 418 Contemporary Art Gallery, Bucuresti {grup); 2013/“The art of living“, Pop-up Art Gallery, Bucuresti (grup); 2013/ “Oestridae Dominant”, Proiect 1990, Piata Presei Libere, Bucuresti (personala); 2013/“Disambiguation”, Palatele Brancovenesti, Galeria Cuhnia, Bucuresti (personala); 2012/“Paratarrasius hibridus”, 418 Gallery, Bucuresti (personala). “Ideea de locomotie si miscare este o importanta sursa de inspiratie pe care am ales sa o explorez ca o in variate aspecte. In primul rand studiez mijloacele naturale de locomotie, care implica miscarea in toata diversitatea ei - terestra, acvatica, aeriana, si in acelasi timp desfasor o analiza comparata cu mijloace artificiale de locomotie. Dupa multe incercari de a imi motiva cercetarile prin proiecte si realizari personale, am inceput sa folosesc miscarea in variate proportii, legata de sursa de inspiratie natural-artificiala. Am ajuns la niste sinteze pe care le exprim atat in forme bi cat si tri- dimensionale. Pentru a spori valoarea obiectivului, minimizarea si abstractizarea sunt de asemeni importante. Aceste studii aduc in prim plan relatia dintre forme organice fragmentate si artificialitatea, care sunt ambele abordate intr-o maniera contemporana avand in vedere subiectul si aspecte tehnologice implicate. Cateodata imaginea finala poate purta un caracter ironic ce tinteste limitarile tehnologice care sunt intr- o stare nula de gravitatie, inaintea fenomenului gravitational. Aici este zona in care intervin, minimizand cateva solutii de exploatare a relatie masa-inertie, si anuland forta gravitationala prin solutii legate de zbor sau levitatie. Toate aceste aspecte reprezinta o metafora prin care inteleg sa aduc in prim plan ideea de fragilitatae umana in evolutia sa fizica si cognitiva.”
Tara von Neudorf
, Romania
XYZ
Sibiu, Romania
Writer
© 2017 ASOCIATIA EPHEMAIR