14
Atelierele UNIREA
Piața 1 Mai

Atelierele UNIREA se află ȋntr-un corp al fostei fabrici cu acelaşi nume şi găzduiesc spaţiile personale de creaţie ale unui grup de artiști din Cluj-Napoca. Expoziția propusă alătură diverse medii artistice, de la pictură, până la colaj şi artă video. Concentrat în jurul experimentului și al interpretării operei de artă pe parcursul realizării acesteia sau în forma sa finală, evenimentul oferă acces în 5 ateliere private care prezintă lucrările a 7 artiști vizuali. UNIREA Open Studios își propune să încurajeze întâlnirile și să faciliteze dialogul între artiști și public, întrucât creaţia și interpretarea sunt intrinsec conectate.

Unirea Open Studios

ARTE PLASTICE


Tip eveniment
EXCLUSIV la NAG
Perioada Expozitie
02.10.2020 - 04.10.2020
  • Gagyi Botond este în prezent doctorand în Arte vizuale la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. Procesul său creativ este declanșat de o micro-naraţiune din viața cotidiană, de exemplu, povestea unei persoane oarecare găsite pe internet. Ca rezultat al procedurilor de realizare a imaginii, prin procesele care sunt simultan constructive și deconstructiviste, imaginea digitală găsită și transformată devine înstrăinată de conținutul său original, izvorăşte într-o existență proprie pentru a fi ȋncărcată cu un nou conținut şi pentru a deveni parte a structurii vizuale emergente.
  • Camilia Filipov a studiat sculptura la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și la Ecole Supérieure des Arts Saint-Luc Liège din Belgia. Artista utilizează o multitudine de medii artistice: sculptură, desen, pictură, fotografie și instalație, punând accent pe procesul creativ.
  • Daniela Orban a absolvit în 2016 studiile de masterat în cadrul Universităţii de Artă și Design Cluj-Napoca, departamentul Pictură. În 2013 a primit o bursă de studii la Accademia di Belle Arti di Macerata. A participat la expoziții de grup naţionale şi internaţionale (Italia, Regatul Unit). Lucrările sale sunt realizate dintr-un ansamblu de diferite straturi de culori uscate, care sunt transferate pe pânză și urmate de o intervenție finală de forme geometrice sau de o pensulație evidentă. Spațiul abstract de pe pânză se intersectează cu spațiul geometric ca o referință metaforică la părțile raționale ale minții care au întotdeauna dorința de a controla situațiile și haosul. Lucrările schimbă perspectiva în înțelegerea procesului pictural în ochii privitorului și își propun să pășească într-un nou univers al tehnicii artistice și viziunii conceptuale.
  • Ioan de Moisa lucreză de patru ani la seria “Silence” care cuprinde numeroase picturi și desene inspirate din călătorii. Demersul său face referire la izolare, la posibilitatea însingurarii pe o întindere de apă, cum ar fi un lac sau o mare şi la faptul că nu putem ajunge tot timpul atât de ușor la liniștea și bunăstarea pe care ni le poate oferi natura.
  • Născută în Republica Moldova și stabilită în Cluj, România, Marta Palii este artist vizual specializat în arta tradițională și ilustrație. Procesul ei artistic aduce arta la un nivel spiritual prin viziunea ei clară asupra lumii, ilustrând vocea generației sale. Lucrările sale amestecă arta și cultura, punând la îndoială Universul, Spiritul, libertatea și identitatea. Având masterul în cadrul Departamentului de Pictură a Universității de Artă și Design, Marta Palii a înregistrat de-a lungul anilor o bogată activitate artistică manifestată prin expoziții personale/ de grup: For women, Artyourself Gallery, B / RO (2010), Happiness and Paradox, Artyourself Gallery, B / RO (2012), The end of the..., Gallery22O, CJ / RO (2014), ultima expoziție la care a participat fiind în aprilie 2020: Matriz Woman Artists Paris - WE ARE.
  • În practica sa artistică, Oana Năstăsache este mereu în căutarea coerenței prin intermediul unei geometrii rafinate și așezate cu meticulozitate, a improvizației gestuale și a hazardului liber, elemente adeseori situate într-un contrast plin de energie. Lucrările sale au fost expuse în muzee și în galerii de artă naționale și internaționale. Din 2017 urmează studiile de doctorat in domeniul Arte vizuale la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.
  • Prin picturile sale, Roxana Ajder își îndreaptă atenția asupra trăsăturilor ambivalente ale conceptelor de feminitate, frumusețe și naturism în societatea contemporană. Cel mai recent proiect al său revigorează și valorifică tema ritualului, comunicând o perspectivă personală, dar fiind în același timp însoțit de trimiteri înspre sfera primitivismului în artă. Din 2015 este doctorand la Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca. În perioada studiilor a fost activă în expoziții de grup, atât la nivel național, cât și internațional (Letonia, Danemarca, Polonia, Italia, Franța și Germania).